Tuesday, June 29, 2010

ahli kuarge baru...

lame gile babas tak mengupdate, tadek idea ape yang mau ditaip.. so rinih adele berita skit nak dikongsi..
buat yang dah tau, sebelum nih umah sewe kitorang nih ade bele sekor kucing malas yang benama chicodo.. dah lame dah kitorang bele die, dekat 2 tahun setengah dah..die nilah teman ketika sedey dan gembire kitorang..he2..

budak maleh bename chicodo..


pendekkan citer, baru2 nih de kawan dah nak balik mesia, diepun de bele kucing, die maleh nak bawak balik mesia, jadi dierpun jueilah kat kitorang kucing dier tuh.. kucing betina, name die kelako skit, UT namenye, tuan lame die letak name tuh, kitorang lak cadang nak tuko name, letak name WAWA, manje cikit.. cantek sangatle kalo kawenkan ngan chicodo..ho2.. chicodopun dah lame hidup membujang..


ut aka WAWA..


masuk rinih dah dekat 3 hari ut tuh lepak ngan kitorang, memule die sampei umah nih, chicodo memang takley rapat langsung ngan dier, deduer asik nak begaduh je, mungkin chicodo dengkile kot yang ut tuh lagi comei dari dier.. sampei kawan aku lak, siap pakse diorang duk satu sangkor, nak kasi chicodo besekan diri ngan awek baru tuh..


kene kurung dalam sangko beduer...


tapi setakat arinih, diorang due ekor masih tak ngam, macam2 ikhtiar kitorang buat, korang der tips tak cane nak kasi BINATANG duer ekor nih ngam, ley idup aman damai sebagai suami isteri dan dikurniakan anak2 yang somel2?..kui2.. kalo ader, kongsikanle ek...


Chichodo buat gaye macho kene ngorat ngan ut...


7 comments:

"iNdaH" said...

hahhaha..xbley bla la..nama tu syg oiii... tuka laa...wawa tu ishhh xsuke la nama tu xcomei lgsg... bg nama dia mello laa...aa lg sedappp.. :P :) neway ..ummm chicodo n mello sgt la comell... peace ye kt depa 2 ekor ni.. ;)

aman said...

lor, bukan sya yang nak letak name tuh, kwan yang letak..oo nih mesti kes wawa deamor ek..kui2..

"iNdaH" said...

hahhahahha..eeiii yurkss disloikeeee okay!! ;) ;P umm kwn ke bg..tp nama tu mcm xcomei..sbb nama manusia yg tettt..hahaha.. ok la..sekadar bg cdgn ajer.. hope pertimbangkan yerr...

aman said...

aa da bagitau kwan da, die nak gak name tuh...ape ley wat cek indah... :)

lurve_ikha said...

yaw ! sy gila cemburu la kt kamu ustaz .. grrrr .
bak nk pinjam kucing kamu bole tak ? (: plezz plezz (:

aman said...

mane ley ustazah..kui2..nanti kitorang nak bemanje ngan sape lak kalo awak pinjam...

lurve_ikha said...

ala ala ,, awak kan ade kucing lagi 1 tu .. bole la .. nk pinjam 1 je kucing . t balik mesia bwk taw ! nk pinjam jgk ... heeeeeee