Friday, August 07, 2009

bender yang paling aku susah ati nak tinggalkan kat mesir...

Chicodo sebagai model peralatan sukan adidas


salam..

Lame gile tak update blog nih, nak kate bz takdernyer, takder idea aa..takder paer aktiviti yang menarikpun yang nak diciterkan..

cume nak bagitau, yang aku skang dah sampai malaysia..yuhuu..bestnyer.bender pertama yang aku cari kat mesia nih ialah yong tau fu.. dekat setahun tak dapat makan, aku amik sume masuk dalam bakul yang dier nak rebus tuh, skali harga dier, dekat rm 18..giler babasnyer nafsu makan..

emm berbalik pada tajuk tadi, bender yang paling aku sedih nak tinggalkan kat mesir, nak tau ape dier, agak2 tau dak?..hek eleh, nak beteke tekuk plak mamat nih, emm sebenonyer bender yang paling berat ati aku nak tinggalkan ialah chicodo..bukan benderpun, kucing yang lepak umah aku tuler..


time aku nak letak baju,dier duk melepak jer dalam beg baju aku tuh..


wat kering jer ek..


Aku tebayang2 lagi gelagat ngan muke dier yang sedih mase aku ngah kemas2 beg nak isi baju,cam tau2 jer aku nak balik..dier duk jer dalam beg aku tuh..tak nak bagi aku letak baju..he2.tu sangkaan aku jelah kot..malam aku nak balik tu..aku nak kuo dari pintu umah, dier bukan nak ngantor, dier duk jer atas almari..sebaklak aku rase..


aku nak balik tuh, dier wat tak tau jer..duk sekor2 atas almari..


aku panggil turun nak peluk, buat muke nehen jer..


tak taulah muke bengang ker muke sedey nih..


Biler dah lepak mesia ni, tebayang jer lagi gelagak chicodo yang asyik mandom tu jer..tingat maser dier menggeletek kesejukan biler tuan dier mandikan, tingat dier buat muke tak besalah biler dah melepas kat atas karpet...alamak,sekali sentimental la plak dah..ho2..
Emm lambat lagi nak dapat jumper dier, paling cepatpun aku rase, ujung bulan sebelas, sebabnyer aku cuti balik mesia sampai ujung bulan 11.. chicodoo i miss u so much....semoga kiter berjumper lagi..jangan sedey2 yer..he2...

miss u chicodo..ho2...

5 comments:

cik oryza said...

salam..1st tym komen walaupun dh khatam blog ni. walaupun tkg tulis kate merapu, tkg baca suke;p teringin nk jmpe kucing mesir ni..huhu

aman said...

tingin?aa beh bek jangan tingin, takder yang istimewapun ngan chicodo nih, tido makan ngan buang hadas je kojenyer..pemalas, tapi satujer istimewa kat dier nih, comei..ho2...

cik oryza said...

stuju2..memang comei(tp muka garang mcm arab je..) chicodo ni jantan ke betina?

aman said...

dier khunsa..he2..takderlah, dier lelaki, opocot silap, jantan..

cik oryza said...

patut la garang muka dia..hehehe..
rajin2 dtg la ziarah blog sy;p (haih x abeh2 promote) tp blog sy xda la menarik mcm blog awk ni. :(