Saturday, August 08, 2009

Hobi yang tak dapat nak laksanakan kat mesir..

Salam alaik,

ape kabo sumer?sumer tuh saper ek..emm pader sape2lah yang bace blog nih, sama ada sengaja ato tak sengaja terbaca..

aku sebenonyer baru balik dari mancing.. letih siot.selama setahun aku duk mesir, memang duk tahan jer gian nak campak gewang..so, biler dah balik sini, ape lagi mau tunggu, tibalah masa untuk melepaskan gian yang setahun tertunggak..

Tadi aku g mancing kat semenyih, kolam mancing bebayor..mancing yang bebayor dululer yop, yang kompom dapat ikan dulu,bagi warm up dulu, nanti biler dah panas, baruleh test kat sungai ato kat laut plak ..name kolam tuh, kolam pak mat..leh tahan gak aa beso ikan ikan dier..besopun beso, pastu murahlak tuh, Rm 10 hengget 4 jam..siap umpan dier sdiakan lagi..memang pueh ati..

selepas 4 jam memerah tenaga, memerah kederat, akhirnya dapatlah sdikit hasil..nak tengok cane hasilnyer, tengokler gambo kat bawah nie ek...




Ader lagi yang len, tapi sume kecik, itu jer yang beso skit..ingat minggu depan ari cuti, nak g test mancing siakap plak ah,..

aa oklah aku merepek arinih, jumpe lagi..

go-go chayok....

4 comments:

enchezaid said...

amboi dia...huhu..nasib baik aku x minat mancin....maalish la dok mai banyak x kat comment kamu...hehe..

aman said...

emm ang mancing len pandai na..aa komenler bebanyakpun takper, mane der orang len dah yang sudi nak komen..ho...

cik oryza said...

org yg suke mancing ni org yg sabar kan? kan? kan?
huhuhu

aman said...

aa saboler sangat, sabo kalo time dapat hasil jelah, kalo time tak dapat hasil, memang patahler joran tuh saya kerjakan..ho2...